CARA BAYAR

6 CARA MEMBUAT BAYARAN

Kaedah 1: TUNAI

Pembeli/pelanggan boleh membuat bayaran secara TUNAI melalui serahan tangan kepada wakil/runner pihak Tokwan setelah produk dihantar. Pembayaran ini hanya boleh dibuat bagi belian berjumlah RM100 dan ke bawah sahaja.

Kaedah 2: MESIN ATM / BANK IN

Pembeli/pelanggan boleh menggunakan mesin ATM untuk bank in atau transfer sejumlah wang sebagai bayaran pembelian produk Tokwan. (Cara begini leceh sedikit)

Kaedah 3: CEK 

Kaedah bayaran melalui cek adalah lebih sesuai kepada pembeli/pelanggan seperti Jabatan/Syarikat/Perniagaan. Pihak Tokwan pernah mendapat cek daripada Syarikat. Kebiasaanya penggunaan cek adalah untuk amaun yang besar.

Kaedah 4: ONLINE BANKING (Perbankan Internet)

Pembeli/pelanggan sangat disarankan menggunakan kaedah bayaran ini kerana ia lebih mudah, telus dan selamat. Pastikan online banking anda aktif dan sudah didaftarkan. Kaedah ini juga sukar berlaku sebarang penipuan kerana ia dilengkapi sistem yang dinamik. Tiada sebarang pencerobohan akan berlaku kepada server Maybank dan dlindungi PIDM.

Kaedah 5: MOBILE APP ( Aplikasi Telefon Pintar)

Kaedah ini juga mudah, selamat dan telus untuk digunakan membuat sebarang pembayaran. Pastikan anda download aplikasi Maybank terlebih dahulu didalam telefon pintar anda. Sesuai digunakan untuk telefon pintar android atau iphone.

Kaedah sama seperti bayaran di Online Banking atau Maybank2u Pay.

Kaedah 6: MAYBANK2U PAY (Aplikasi Blogshop/Website)

Kaedah ini sangat mudah kerana pembeli tidak perlu lagi melampirkan resit bayaran kerana ia telah direkod secara automatik didalam sistem. Pihak Tokwan sangat menyarankan  pembayaran melalui kaedah ini kerana lebih mudah, cepat dan selamat tanpa perlu meminta no akaun bank Tokwan. Semuanya secara automatik.

Pihak Tokwan menyediakan manual pembayaran bagi memudahkan pihak pembeli/pelanggan membuat bayaran. Sila rujuk gambar rajah dibawah.

Contoh bayaran yang dibuat melalui Maybank2u Pay:

  Pergi ke laman blog Tokwan iaitu http://pembekalkambingperap.blogspot.my dan klik pada logo Maybank2u Pay yang berada disebelah kanan blog.

 Masukkan username anda dengan betul

 Masukkan password anda. Perhatian! Jangan dedahkan username atau password kepada sesiapa pun.

 Pastikan Blogshop Name adalah TOKWAN. Isikan kotak kosong dengan maklumat yang betul. Masukkan amaun/jumlah bayaran setelah mendapat jumlah bayaran daripada Whatsapp/SMS group Tokwan.

Semak dahulu maklumat yang tertera setelah paparan ini keluar pada laptop/tablet/telefon pintar anda. Setelah semakan dibuat, klik pada butang berwarna kuning "Request for TAC" . Tunggu sebentar sehingga kod TAC diberikan melalui telefon pintar yang berdaftar dan masukkan no kod TAC tadi kedalam kotak yang disediakan. Kemudian klik butang "Confirm".

- TAMAT -


P/S: Pembelian yang melibatkan jumlah amaun melebihi RM100 dan ke atas, pihak Tokwan mensarankan gunakan kaedah bayaran bagi kaedah 2 hingga 6 sahaja. Demi keadilan kedua-dua belah pihak, setiap tempahan dan bayaran yang telah dibuat, pihak Tokwan tidak akan refund semula jika anda sendiri membatalkan tempahan setelah bayaran dibuat kepada Tokwan.

P/S/S: Pembelian secara borong hendaklah membuat bayaran deposit sebanyak 50% daripada jumlah belian. Tujuannya adalah untuk mengelakkan penipuan/pembatalan pembelian daripada pihak pelanggan/pembeli serta mengurangkan kadar kerugian daripada pihak Tokwan.

P/S/S/S: Pihak Tokwan tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kesilapan atas kecuaian pihak anda setelah anda membaca manual kaedah yang diberikan. Manual ini ditulis mengikut sistem bank yang sah pada waktu ini. Sebarang kesulitan sila hubungi/whatsapp ditalian.

P/S/S/S/S: Bagi kaedah pembayaran nombor 2, 3, 4 & 5. Anda boleh membuat bayaran ke akaun rasmi berikut atas nama TOKMAES FOOD MARKETING.

MAYBANK: 512781077681

CIMB  : 8602903642


(Tokwan & The Gang)


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...